Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ACO ser fram emot comebacken

/
  • ”Klart man skulle vilja vara med i Oberhof, men det känns bra att vara hemma och träna efter förkylningen istället”, menade Anna Carin Olofsson-Zidek.  Foto: Leif Eriksson

Medan de övriga i skidskyttelandslaget tävlar i världscupen i tyska Oberhof är Anna Carin Olofsson-Zidek hemma i Härjedalen och tränar.

Annons

– Visst känns det lite konstigt när man tittar på TV-sändningarna från Oberhof och man själv inte är på plats. Klart man skulle vilja vara där, men det var nog rätt beslut att stanna hemma och träna efter förkylningsperioden, sa Aanna Carin till LT i går när hon tränade stenhårt vid skidstadion i Ulvkälla.

Hon känner sig i bra form, men vet förstås inte riktigt hur det står till efter ett så pass långt tävlingsuppehåll och förkylningen.

Under träningen i går såg då allt ut som förut. Ingen tvekan om att det är en laddad skidskytt från Lillhärdal som kommer till Ruhpolding nästa vecka. I världscuptävlingarna före jul hade ACO som bekant en del problem med skyttet medan åkningen fungerade som vanligt.

– Nu ser skjutningen mycket bra ut. Vi har fokuserat en hel del på skjutträningen under storhelgsperioden, berättade maken Tom Zidek.

På måndag åker ACO alltså till Ruhpolding för att förena sig med landslagskamraterna inför världscuptävlingarna där mellan 13-18 januari.

Veckan efter bär världscupcirkusen vidare till italienska Antholz och därefter ska ACO återvända till Ruhpolding för en träningsvecka.

Sedan, mellan 13-22 februari, är det dags för vinterns stora begivenhet inom skidskyttet, VM i Peyong Chang i Sydkorea.

I kommande veckas tävlingar i Ruhpolding får ACO hjälp med passningen av sonen Liam av Toms mamma som kommer från Kanada.

Mer läsning

Annons