Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ACO fortsätter åka världscupen

Anna Carin Olofsson-Zidek har bestämt sig. Det blir ytterligare ett par säsonger i skidskytte för henne. Det berättade ACO i lördags när hon medverkade i TV4 i samband med sändningarna från Olympiatravet på Åby.

Även skidskyttarnas förbundskaptenen Staffan Eklund har fått den uppgiften.

– Till mig har ACO sagt att hon fortsätter ett par säsonger till, men att hon tar ett år i taget, säger Eklund till LT.

– Naturligtvis jättebra att hon beslutat sig för en fortsättning och jag tror att hon kan hålla sin höga standard ytterligare några säsonger. Men det blir naturligtvis tufft med den ännu större mängd träning som kommer att behövas plus att hon måste tänka mer och mer på familjelivet.

–Det Anna Carin behöver göra är att försöka skjuta snabbare, ungefär som hon gjorde OS-säsongen 2005–2006 och året därefter.

– Lyckas hon med det kan hon få en ännu bättre säsong 2010/2011 än den hon nyss genomfört. En säsong som visade hennes höga kapacitet som femma i totala världscupen och seger i distanscupen bland annat. Staffan Eklund säger att konkurrensen de närmaste åren i världstoppen kommer att bli ännu hårdare än tidigare. Detta trots att de tre tyska storstjärnorna Kati Wilhelm, Simone Hauswald och Martina Beck beslutat avsluta sina karriärer liksom fransyskan Sandrine Bailly.

– Det kommer hela tiden fram nya, unga, väldigt duktiga skidskyttar så inte blir det lätt för ACO att hålla sin plats i världstoppen, menar förbundskaptenen.

ACO:s beslut att fortsätta karriären betyder att damlandslaget blir intakt till nästa säsong. Däremot på herrsidan sker ett par avhopp, David Ekholm och Jörgen Brink. Vasaloppssegraren Brink återgår ju till längdåkningen nästa vinter.

– Om framtiden för svenskt skidskytte kan jag på kort sikt tycka att det finns en del i övrigt att önska i återväxten även om väldigt många ungdomar börjat ägna sig åt sporten. På lite längre sikt ser det däremot mycket lovande ut, avslutar Staffan Eklund.

Fotnot: LT har sökt Anna Carin Olofsson-Zidek utan att kunna nå henne.