Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ACO avslutade med en klassisk seger

Anna Carin Olofsson-Zidek, Lillhärdal, avslutade påskveckans intensiva tävlande med att vinna Pilgrimsloppet över 30 kilometer i Lofsdalen i går.
– Man är ju inte van att åka klassiskt så det här kommer nog att kännas av, säger Anna Carin efteråt.

Anna Carin Olofsson-Zidek har haft ett intensivt schema den senaste veckan.

Förra helgen avslutade hon skidskyttesäsongen med tre tävlingar i Ryssland där hon lyckades ta hem en pallplats och ta hem segern totalt i distanscupen.

Sedan väntade SM i Lima där hon vann både sprinten och jaktstarten under tisdagen och onsdagen. Och på långfredagen avslutade hon skidsäsongen med att åka det klassiska långloppet Pilgrimsloppet i överlägsen stil före juniorlandslagstjejen i längdåkningen, Maria Nordström från Gävle.

– Det kändes bra. Men jag kunde inte riktigt ta i eftersom jag inte är van att åka klassiskt. Hjärtat gick väl inte för fullt men det fick övriga kroppen göra, säger Anna Carin, som knappt minns när hon gjorde en klassisk skidtävling senast.

– Jag åkte ju SM i längd 2003 men jag har för mig att jag åkte här året efteråt, fortsätter Anna Carin, som nu ställer undan tävlingsskidorna för den här säsongen innan hon tar beslut för en eventuellt fortsatt satsning på skidskyttet.

I herrklassen vann Gävlekillen Gustav Nordström på ett övertygande sätt före Mora Daniel Svensson.

– Det var tufft på fjället med mycket snö. Men när man kom ned i skogen så gick det mycket lättare, säger Gustav som mot slutet kunde rycka ifrån sina konkurrenter rejält med sina ovallade skidor.

Trots tuffa yttre förhållanden startade närmare 200 skidåkare i årets upplaga av Pilgrimsloppet. En överraskande hög siffra för arrangörerna.

– Nummerlapparna räckte inte ens till. Vi trodde aldrig att det skulle komma så här mycket skidåkare när det var så dåligt väder, säger Katarina Lidberg, turistchef i Lofsdalen.

Pilgrimsloppet var för övrigt den första deltävlingen i Lofsdalens egen klassiker. I Lofsdalsklassikern ingår även Lofssjön runt på cykel och HoVärken, en löptävling upp på fjället senare i sommar.