Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Acceptera inte allt

Det är helt på sin plats att en far, eller nära släkting (”hederskultur”) dödar sin dotter, syster et cetera därför att hon haft ett förhållande eller bara setts ihop med en man som inte godkänns av familjen.

Det är helt i sin ordning att gifta bort 12–13-åriga flickor till äldre och gamla män.

Det är helt okej att kvinnor och flickor inte skall ha samma rättigheter som män och pojkar eller betraktas som deras jämlikar.

Nyligen fick vi kännedom om en 13-årig flicka som gifts (sålts) till en äldre man. Vid första penetrationen förblödde hon och dog. Inte såg vi några demonstranter från islamister eller värnare om hederskulturen reagera på detta fruktansvärda.

Men när man gör en teckning av en gammal man som levde för 1 400 år sedan, är dessa människor beredda att döda tecknaren!

Nu måste samhället medierna klart och tydligt förklara att detta accepterar vi inte. I vårt land är tryckfrihet och yttrandfrihet grundlagsfäst. De som inte accepterar detta har bara att resa härifrån.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel