Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ACB Laminat-utrustning får nytt hem i Ryssland

Snart påbörjas nermonteringen av ACB Laminats fabriker. Därefter kommer maskinerna att skeppas till Ryssland.

För drygt en månad sedan stod det klart att det inte finns några intressenter som är beredda att ta över verksamheten i ACB Laminats båda fabriker i Skanderåsen respektive Brunflo. I stället kommer all utrustning att monteras ner och säljas.

I mitten av maj kommer nermonteringen att påbörjas. Därefter ska alla delar skeppas till Ryssland där köparna av maskinerna är verksamma. Men det är ingen snabb process att montera ner de båda fabrikerna.

– Vi räknar nog med att det kommer att ta ett år ungefär. Det är stora maskiner vi pratar om, speciellt i Brunflo, berättar Magnus Lindblom, på advokatbyrån Kaiding, konkursförvaltare för ACB Laminat.

Hur stor arbetsstyrka som kommer krävas är oklart, men det rör sig inte om några massiva återanställningar.

– Jag vill inte föregå någonting, men det kanske handlar om ett tio-tal personer som kommer att behövas. Dessutom kommer det ryska företaget troligtvis att ha eget folk med sig som kommer vara med vid nermonteringen, säger Magnus Lindblom.

Samtidigt arbetar konkursförvaltaren vidare med att hitta nya ägare till ACB Laminats lokaler.

– Vi har kontakt med de berörda kommunerna och länsstyrelsen för att försöka hitta en bra lösning. Men vi har ju gott om tid på oss innan lokalerna är tomma, säger Magnus Lindholm.