Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ACB Laminat har fått nya ägare

Ett Cypriotiskt holdingbolag har köpt både lokalerna och maskinparken.

– Det blir upp emot 15 stycken arbetstillfällen i Brunflo, men det kan säkert bli mer i framtiden, säger Gunnar Nilsson, företagets ägare.

Annons

Sedan ACB Laminat gick i konkurs har arbetet med att hitta nya ägare till konkursboet pågått. I våras stod det klart att maskinparken var såld och att produktionslinan skulle packas ner och skeppas till Ryssland.

Men maskinerna kommer inte att få ett nytt hem i Ryssland. Tidigare i veckan stod det klart att samma företag som köpt maskinparken, ett Cypriotiskt holdingbolag, även kommer att ta över de båda fastigheterna i Skanderåsen respektive Brunflo.

– Köparen har för avsikt att arbeta med träförädling i delar av lokalerna i Brunflo, berättar Magnus Lindblom, på advokatbyrån Kaiding, som är konkursförvaltare.

De övriga delarna av fastigheten i Brunflo, samt samtliga lokalytor i Skanderåsen kommer att hyras ut till andra företag.

– Det här är en jättebra lösning, som vi är mycket nöjda med, säger Magnus Lindholm.

De nya ägarna har postadress på Cypern, men huvudkontor i Genève, Schweiz. Företaget kommer att ägna sig åt träproduktion, men ägaren Gunnar Nilsson vill inte avslöja vad som ska tillverkas.

– Vi har tagit det beslutet tillsammans och ska första handla upp råvaror innan vi går in närmare på produktionen. Om någon månad kan vi gå in på det, säger han.

• Varför blev det tillslut Brunflo och inte Ryssland?

- Framför allt handlar det om transportkostnaderna, som blev för dyra. Men det dök också upp andra saker som försvårade.

Gunnar Nilsson berättar att den nya verksamheten ger mellan 10 och 15 arbetstillfällen i Brunflo.

– Det blir alltså inte i samma omfattning som under tiden för ABC laminat, säger han.

• Kan det bli mer i framtiden?

– Ja, vi kan säkert bygga ut produktionen på sikt. Det här leder också till andra arbeten. Men först är det upp till bevis att vi kan driva det här på ett lönsamt vis, avslutar Gunnar Nilsson.

Företaget räknar med att komma igång med produktionen under den kommande våren.