Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abstinensen bruten i spelmanskretsar

Nej nu kunde man inte hålla sig längre. Abstinensen spretade i spelmannakänslorna.

På nationaldagen tog boendeföreningen Byalaget vid Genvägen i Östersund i samverkan med fastighetsägaren Brogården Västerport AB ett välkommet initiativ, att där på ”innergården” bjuda sina hyresgäster och ett antal spelmän på fest i ett från tidigare år nationellt tema. En gårdsfest med fika och underhållning riktat i första hand till de boende.

Och visst såg vi hur balkongdörrarna öppnades vid tolvtiden men tyvärr kom det varslade regnet som delvis lade sin sordin på såväl stråke som bälg. Spelmän från dragspelsklubben Jämtbälgen och Tiljans Spelmän blev nog lite besvikna men trivselfaktorn fanns med i de glada tonerna. Gofikat förmådde inte heller vädrets makter äventyra. Men att anordna musikaliska evenemang utomhus är problem, särskilt för känsliga stränginstrument.

Dragspelsklubben gör allt för att hålla ställningarna och förutom att Jämtdrage vid två tidigare tillfällen spelat på Byalagets innergård gav durspelsgruppen Verknuffaran förra veckan en uppskattad underhållning i Björkbackaparken. Man håller avstånd till varandra och publiken tycks följa anvisat regelverk. Initiativtagare till musik vid Byalagsträffen var hyresgästerna, tillika musikanterna Birger Karlsson från Tiljan och Sven-Olof Andersson från Jämtbälgen.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel