Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abborre på 56 gram var fina fisken för Samuel

En abborre på 56 gram och ett kök värt 15 000 kronor var det som Samuel Nordin kunde åka hem med efter lördagens Busjöpimpel i Älvros.

– Fina fisken, säger pappa Magnus Nordin.

Årets sista pimpeltävling, Busjöpimpeln, genomfördes i Älvros under lördagen.

Det blev en minnesvärd tävling för åttaårige Samuel Nordin från Sveg.

Under den tre timmar långa tävlingen lyckades han dra upp en abborre på 56 gram. Men det var guld värt skulle det visa sig efteråt. För på startkortet lottades det ut ett kök värt 15 000 kronor och det var Samuel som hade turen på sin sida.

– Jag har ingen aning vad jag ska göra med det, säger en mållös Samuel samtidigt som han fick ta emot presentkortet på köket.

Men pappa Magnus var nöjd och belåten och på stående fot lovade han godsaker när de kom hem.

– Det här ska vi fira med tårta, säger Magnus som förutom det lovade att sonen skulle premieras ytterligare när han varit så duktig med pimpelspöet.

– Men det här skulle vi nog inte ha berättat för sambon. För nu blir det nog att renovera köket hemma, skrattar Magnus som själv drog upp 800 gram fisk.

Totalt deltog 207 fiskar från när och fjärran i tävlingen som genomförts sedan början av 80-talet. Men det var nära att tävlingen blivit inställd på grund av det varma vädret och de dåliga isarna.

Norrmannen Ivar Borthem vann totalt med 5632 gram. I damklassen segrade Gunilla Turdell på 2830 gram och Mona Hansson var bäst av juniorerna med 960 gram.