Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A Camp

”Colonia”


(Wigpowder/Universal)

Annons

Betyg: 4 Tre snabba intryck. A Camp känns i dag mer som en trio än som Nina Perssons soloprojekt. Att göra en temaskiva om kolonialvärlden är fantastiskt pretentiöst. Och så det allra första intrycket, det var inte riktigt så bra som förväntat. Mitt i stressen ville ”Colonia” inte riktigt lyfta.

Men albumet har getts mycket tid de senaste dagarna och albumet har sakta men säkert vuxit sig allt starkare. Man luras nästan av de direkta spåren, som singeln ”Stronger than Jesus” och ”Chinatown” med sitt fantastiskt vackra gitarrspel. Det finns mer. Betydligt mer. Om man bara stannar upp och lyssnar ordentligt.

”Colonia” är genomarbetad som få album i dag med flera lugna, närmast episka, spår där Nina Persson får alla möjligheter att imponera. Låtar som ”It’s not easy to be human” och ”Bear on the beach” imponerar minst lika mycket som radiosnälla ”Stronger than Jesus”.

Nina Persson har gjort några minnesvärda duetter, men här toppar hon allt när hon kallar in Nicolai Dunger. Balladen ”Golden teeth and silver medals” är definitivt höjdpunkten på ”Colonia”.

Mer läsning

Annons