Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

97 ord på 15 sekunder

"The Marshall Mathers lp 2"

(Aftermath/Universal)

Bästa låt: "Rap god"

Eminem var den bäst säljande artisten i USA under hela 00-talet, över 30 miljoner album lyckades han kränga. Allra bäst gick det för "The Marshall Mathers lp" från 2000 som, tillsammans med storbolagsdebuten "The Slim Shady lp" från 1999, också är rapparens överlägset mest kvalitativa album.

Hans åttonde studioalbum är en slags fortsättning på den skivan. Greppet fungerar delvis, "The Marshall Mathers lp 2" är utan tvekan Eminems bästa skiva på många år och stundtals låter han lika inspirerad och förbannad som i början av karriären. Spår som "Bad guy", "Headlights" och "Rhyme or reason" imponerar samtidigt som det bjuds på radiohits som Rihanna-samarbetet "The Monster".

Likt de flesta amerikanska hiphopskivor innehåller dessvärre "The Marshall Mathers lp 2" alldeles för mycket material - rockgitarrerna i "Survival" och "Berzerk" hade man till exempel klarat sig utan.

Det mesta vägs dock upp av "Rap god" där Eminem påminner om att han är en av världens bästa rappare, någonsin. I en av verserna lyckas han till exempel klämma in 97 ord på 15 sekunder.