Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

84-åringen har gjort vissa medgivanden

Först nekade mannen till att ha skjutit med hagelbössan. På måndagen gjorde han dock vissa medgivanden.

Annons

En 84-årig man sitter fortsatt anhållen misstänkt för att ha skjutit en man i femtioårsåldern med ett hagelgevär.

Det var sent på lördagskvällen som polisen fick larm om skottlossning i en fastighet i Munkflohögen. En man hade blivit skjuten i bröstet.

Ett stort polisuppbåd kallades ut med bland annat kamouflageklädda poliser och ambulanshelikoptern landades på säkert avstånd från brottsplatsen tills polisen säkrat platsen.

Den äldre mannen greps odramatiskt, misstänkt för att ha avlossat skottet mot en man i femtioårsåldern. Den skjutne fördes till universitetssjukhuset i Umeå för vård av sina skador.

Hans tillstånd uppges vara stabilt och inte livshotande.

– Målsägande är kvar på sjukhuset och vi har inte kunnat höra honom än, men ska förhoppningsvis kunna göra det framöver, säger åklagaren Anna Uddenberg.

Den 84-årige gärningsmannen nekade inledningsvis i polisförhören att han ska ha avlossat något skott.

– Han har gjort medgivanden, exakt vilka och hur kan jag inte svara på just nu, men han förnekade det totalt först och nu verkar han ha ändrat inställning.

– Det som är på tapeten just nu är att jag hade tänkt begära honom häktad, säger Anna Uddenberg.