Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-årigt par knivhöggs och rånades

Två män i 20-årsåldern misstänks för grovt rån mot ett äldre par i Krokoms kommun.
De ska ha misshandlat och knivhuggit den 82-årige maken innan de länsade parets hem på värdesaker.

Det var den 10 mars i år som två personer trängde sig in hos det äldre paret på en ort i Krokoms kommun.

De två misstänkta männen, 18 och 21 år gamla, som nu ska ställas inför rätta har enligt åklagaren knivhuggit den 82-årige mannen i armen, dunkat hans huvud mot ett kassaskåp, tryckt en kniv mot hans hals och dödshotat honom innan de tömt det äldre parets hem på värdesaker.

Åtminstone en av de två misstänkta gärningsmännen är släkt med de tre offren, den 82-årige mannen, hans 80-åriga hustru samt en man i 50-årsåldern.

Bytet efter det våldsamma rånet var 40 000 kronor i kontanter, ett kassaskåp, frimärken, samlarmynt, mobiltelefoner, en plånbok och en tv.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visade synnerlig råhet" skriver kammaråklagare Katarina Eriksson i de dokument som lämnats in till Östersunds tingsrätt inför den planerade rättegången.

De båda misstänkta gärningsmännen är hemmahörande i norra Sverige och har suttit i polisens förvar sedan de greps av den 11 mars, dagen efter det misstänkta rånet.