Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80 år

Fyller i dag den 22 april fil mag Sven-Erik Svensson, Karlstad.

Under åren 1965–1995 var han lärare i historia och samhällskunskap på Sundstagymnasiet i Karlstad. Under 80-talet var han medutgivare till läroboken Politik och han verkade även för att eleverna skulle få kulturutbyte. Detta resulterade i skolresor till Frankrike, Österrike och Sankt Petersburg, med bland andra framlidna teckningsläraren Monica Andreis. På fritiden har han varit en eldsjäl för närradion Radio Solsta och för detta fick han 1999 Karlstad kommuns kulturstipendium till minne av Gustaf Fröding.

Ett av de roligaste inslagen var att rapportera från Svenska rallyt där man kämpade med att vara först ut i etern. Han har dessutom drivit ett enmansföretag som producerade katedrar med utrustning för skolor. En del resor har det blivit genom åren till Europa, Hongkong, Australien, Mexiko och USA. Målet med flertalet av dessa har varit att hälsa på barnen under deras studier, au pair jobb och utlandsuppdrag.

Andra intressen har varit fritidshuset i Grebbestad som han byggt helt på egen hand efter ritningar av arkitekten Gunnar Ericsson. Vidare har gården Rensved i Jämtland där han växte upp alltid varit ett kärt ställe att återvända till. Hans senaste projekt är att skriva en släktkrönika.

Sven-Erik Svensson har varit gift med bohuslänskan Siv i 50 år och de träffades på en skoldans i Karlstad 1955. Paret har tre barn och fyra barnbarn. Födelsedagen kommer att firas med familjen i Stockholm och övriga släktingar i Östersund och Grebbestad.