Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80 år

fyller i dag den 9 april Allan Bergström, Stockholm.

Han är född i Rygården i Råndalen som näst yngst bland åtta syskon.

Vid 16 års ålder började Allan arbeta på Asea i Ludvika och blev kvar där i mer än 40 år med avbrott för studier på Teknis i Örnsköldsvik.

De sista femton åren vid Asea/ABB arbetade Allan som Area manager med försäljningsansvar för bland annat krafttransformatorer i olika länder runt om i världen. Han slutade 1988 och flyttade upp till Svartåsvallen, Glöte, där han byggde upp ett småskaligt turistföretag som fortfarande drivs fast i ny regi. Där startade han även ett konsultföretag rörande kraftförsörjning till stålverk.

I dag bor Allan i Stockholm men har i ägo släktgården i Svartåsvallen efter farfar, spelmannen Johan Persson Bergström. Även sonens fäbod Ryvallen i Råndalen är en plats som Allan gärna besöker för att uppleva den fantastiska stillhet som bara finns där men även för att minnas barndomens somrar med ost-, smör- och messmörsframställning och alla idrottslekarna på "Halvarstomta".

Intresset för jakt och fiske har följt Allan genom livet. Som pensionär har även golf blivit ett meningsfullt fritidsintresse med bland annat golfspel i Spanien en månad varje vinter.

Allan firar födelsedagen i Stockholm med familjen.