Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

75 nya jobb på Stadsdel norr

75 tidigare anställda vid Flextronics, Cybercom och Cision är på väg att få nya jobb. De utbildas på Stadsdel norr för en satsning som handlar om att sälja komplex information till företag om vilken hållbarhet deras produkter har.

Annons

Idén kommer från företaget Coresource som samverkat med arbetsförmedlingen i frågan om att ta tillvara på kompetensen hos de tidigare anställda på Flextronics, Cybercom och Cision.

– Vi planerar att anställa 75 personer före årsskiftet. Takten i anställningarna avgörs av hur efterfrågan ser ut hos de kunder vi bearbetar. I dag ser det positivt ut, säger Ulf Bergvall, vd för Coresource.

Bakgrunden till varför företag efterfrågar alltmer information om hållbarhet hänger ihop med att konsumenterna ställer allt tydligare krav på sådan information.

Det handlar om allt från kemikalieinnehåll, energiförbrukning eller om barnarbete förekommer någonstans i produktledet, till social och ekonomisk hållbarhet i ett större perspektiv.

Kompetens att ha kontroll på hållbarhetsinformation är som regel inte något företagen har.

– Vi behöver den här hjälpen av proffs, säger Kjell-Ove Wiklund i Peak Innovation som bedömer att företaget måste kunna deklarerar hållbarhet för att vara kvar på marknaden i ett längre perspektiv.

– Anställa på Flextronics har ända sedan Ericssontiden kunskap att hålla reda på mycket produktinformation. Cybercom var duktiga på systemutveckling och från Cision har vi folk som jobbat med omvärldsbevakning, säger Ulf Bergvall, vd i Coresource.

Siemens försörjer med programvara för 10 miljoner kronor och ser en möjlighet att erbjuda tjänster till sina kunder i Norden och Baltikum när satsningen kommit igång.

Mer läsning

Annons