Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

73 miljoner mer i statliga utvecklingsmedel

Från 2015 får den blivande regionen 73 miljoner mer i statliga utvecklingsmedel. Det beskedet kom på tisdagen.

Christer Siwertsson (M), har tillsammans med partikollegan och riksdagsledamoten Saila Quicklund krävt att den nya regionen som bildas 2015 får 95 procent av de statliga utvecklingsmedlen – som andra län och regioner redan får.

– I dag (tisdag) har vi fått besked från moderata företrädare i regeringen att det ska vi få. Det innebär att det förs in ytterligare 73 miljoner i regionstyrelsen som företagsstöd, säger Christer Siwertsson.

Pengarna finns i dag redan hos andra aktörer i länet. Christer Siwertsson ser flera fördelar med att pengarna från 2015 hamnar hos regionstyrelsen.

– Att man får hantera alla de här pengarna gör att man får en helt annan helhetssyn och det blir mycket effektivare. Vi får hantera dem själva och besluta om dem själva. Vi är glada för det besked vi har fått i dag.