Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

7,56 kilo öring drogs upp av semesterfirare

En tysk kvinna vid namn Renate Hanke gjorde Hedes storfiskare Horst Kuehne rejält avundsjuk under torsdagen då hon drog upp en rekordstor öring på 7,56 kilo.

– Jag var chockad och dog nästan på plats, säger han.

Renate Hanke från Tyskland har dragit upp Hedes största öring. Det var under torsdagen hon och hennes man var ute och fiskade och hon drog upp en jätteöring på 7,56 kg, med en längd på 81 cm, ett bukomfång på 49 cm och en stjärtfena som var 22 cm bred.

De kom med fisken i en påse och knackade på hos Horst Kuehne som bor i huset bredvid deras stuga och frågade vilken fisk det var.

– Jag dog nästan på plats när jag såg att det var en öring. Jag var chockad, säger Horst Kuehne som berättar att det senaste rekordet på öring är från 1991 på 4,9 kg.

– Om man får en öring på 3 – 4 kg då har man fått en fin öring. Den här var ovanligt stor och har en ovanlig kopparfärg, säger han.

Renate Hanke och hennes man har semestrat i Hede varje sommar de senaste åren och är hobbyfiskare.

Hon fick fisken på kanotleden strax nedanför Halvfaridammen på en liten spinnare i silver på ett teleskopmetspö, inga avancerade saker.

– Enligt tyskarnas önskemål skulle jag skära upp den vackra fisken och filea den. Då blev jag förskräckt och lyckades övertala dem att i stället montera den. Nu ligger skönheten i frysen i väntan på hemtransport till Tyskland och till närmaste konservator, säger Horst Kuehne.