Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

650 kronor i startkapital för kulturhuset

– Varsågod, 650 enkronor. Det här är första steget i projektet, fortsättning följer i höst.

På måndagen lämnade Startskott-gruppen över inträdespengarna, från helgens fullsatta stödgala på Gamla teatern, till kommunen.

Östersunds kommunalråd, AnnSofie Andersson (S), fanns tidigt på plats på Rådhustrappan för att ta emot den tunga tygpåsen, vars innehåll ska ses som en symbolisk grundplåt för ett nytt, centralt konsert- och kulturhus i Östersund.

– Vilket fantastiskt engagemang ni har skapat. Kulturen är en viktig del i en helhet, men som jag sagt förut vill jag inte låsa oss i en byggnad. Nu har vi en hel del jobb framför oss och så får vi se vad det resulterar i, säger hon och tillägger att söndagskvällen var speciell.

– Det är en sak och se enskilda konserter, men när det blir så där sammantaget, med unga, gamla och olika genrer. Vi har en skatt alltså!

Stefan Conradsson (V) och Karin Thomasson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, dök upp lite senare och höll sig då i bakgrunden. AnnSofie Andersson berättade att pengarna kommer att sättas in på kultur- och fritidsnämndens konto och användas till utredningen om ett kulturhus. Kommunen fick också ett presentkort, ett bidrag till förstudien, och en pärm med allt debattmaterial samlat.

Men initiativtagarna till projektet Startskott, kulturarbetarna Björn Höglund, Katarina Åhlén, Jens Ganman och Martin Kjellerstedt, kommer knappast att lägga sig på sofflocket.

– Vi har några ess i rockärmen, debatten är igång och det känns ganska lätt att hålla den levande. De flesta partier verkar dessutom vara överens, säger Björn Höglund.