Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-åring dömd för misshandel

En man i 60-årsåldern hävdar att han brukar ta tag i sin sambos nackhår för att stödja henne när hon ska förflytta sig lägenheten. Mannen har nu dömts för misshandel.

Annons

Mannen, som bor på en ort i Bergs kommun, stod åtalad för ha knuffat, slagit, tagit stryptag och dragit sin sambo i håret. Brottet rubricerades som grov kvinnofridskränkning.

Kvinnan är sjuklig och har tillsyn av hemtjänst. Vård- personal har vittnat om blåmärken och att kvinnan pratat om att hon blivit misshandlat av sin man. Hon har även berättat det för närstående, läkare och polis.

Men i rätten gav hon en vag berättelse och menar att hon inte minns de tillfällen då hon berättat att mannen misshandlat henne.

Inte heller mannens berättelse anses som trovärdig. I rätten gav han tre olika berättelser om hur det kom sig att kvinnan en dag föll och slog huvudet i sängkanten. Mannen redogjorde också för att han brukar gripa tag om kvinnans nackhår för att stödja henne när hon rör sig i bostaden och att det inte var i uppsåt att skada henne.

Tingsrättens lägger dock vikt vid vad kvinnan tidigare berättat och menar att det talar för att mannen misshandlat kvinnan. Och mannens sätt att hålla kvinnan i nackhåret, menar rätten, att han inte kan undgå ansvar för. Mannen döms för misshandel av normalgraden till skyddstillsyn samt att han ska gå behandling för alkoholproblem.

Mer läsning

Annons