Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 svenskar har testats för Coronaviruset – siffran väntas stiga snabbt

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Enligt Folkhälsomyndigheten har närmare 500 svenskar testats för Coronaviruset – och siffran väntas stiga snabbt rapporterar Svenska Dagbladet.

Det är främst svenskar som varit utomlands i drabbade länder nyligen, som testats för viruset. Totalt har sju personer i Sverige smittats, skriver Expressen.

Just nu är det ungefär 500 personer som testats, och siffran väntas stiga snabbt, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten, till Svenska Dagbladet.

– Vi har inte en exakt siffra på antalet utförda analyser från dag till dag, men bedöms under de senaste dagarna vara i storleksordningen 100 till 150 per dag.

– Maskineriet är i gång. Liknande mobilisering skedde i samband med svininfluensan, men kanske inte precis på samma sätt, säger hon till SvD.

I Sverige har åtta laboratorier kapacitet att utföra analysen för viruset. Förutom Folkhälsomyndigheten gäller det laboratorierna vid universitetssjukhusen i Skåne, Göteborg, Örebro och Stockholm.