Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 days of Summer Kärlek som på riktigt

/
  • Joseph Gordon-Levitt och Zooey Deschanel som Tom och Summer  i ”500 days of Summer”. foto: fox

Biostaden

Genre: Romantisk komedi

Premiär: 23 oktober 2009

Med: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend med flera

Regi: Marc Webb

Speltid: 1 tim 34 min

Censur: Barntillåten

Annons

Betyg: 4 ”Efter hennes föräldrars skilsmässa”, förkunnar den ödesmättade berättarrösten, ”älskade Summer Finn bara två saker: sitt långa, mörka hår och hur lätt det var för henne att klippa av det utan att känna något alls.”

Vem som helst borde ha anat oråd redan där, men Tom Hansen är en fånig romantiker så han tror på sin och Summers eviga kärlek som vi alla gör, vi fåniga romantiker. Åh, Tom. I precis 500 dagar är er kärlek evig.

”Var beredda”, säger så berättarrösten, ”det här är inte en love story”, men som fånig romantiker tror jag så mycket jag vill på det – och jag får ju rätt, Tom. ”500 days of Summer” är BARA en love story, men den är en ovanlig story, en story som är som i verkligheten och inte som i romantiska komedier och just därför är det den bästa romantiska komedin sedan... ja, Tom, i alla fall på mycket, mycket längre tid än 500 futtiga dagar.

Och med det bästa, nästan överdrivet indiesöta soundtracket sedan ”Juno” – Tom, jag trodde att jag hört The Smiths ”Please please please, let me get what I want” men det hade jag inte förrän jag hörde Summer sjunga den, bara det borde vara skäl nog att älska henne i 500 inte dagar utan år, decennier.

Mer läsning

Annons