Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 gym enas i kampen mot dopning

Några beslut klubbades inte – men arbetet mot ett antidopnings-samarbete mellan länets träningsanläggningar tog ytterligare ett steg under tisdagen.
– Troligen kommer runt 50 gym vara representerade på vår kommande utbildningsdag, säger Andreas Forss.

Under gårdagen berättade vi att länets träningsanläggningar är på väg att inleda ett samarbete – "100 % ren hårdträning" – kring dopningsproblematiken.

I dag träffades representanter från gym runt om i länet för att ge sin syn på arbetsgruppens förslag till policy i frågan. Huvudpunkten i förslaget är att alla som är dömda för dopningsbrott ska stängas av från träning under två år.

– Våra förslag mottogs väl. Det var enighet kring det mesta men det finns fortfarande några detaljer vi ska reda ut.

– Det här nätverket finns i hela landet, men vi vill inte bara kopiera policyn rakt av. Vi vill se till att vi får en riktigt bra handlingsplan, säger Andreas Forss, vd på Sportsgym och en av initiativtagarna till samarbetet.

– 5 februari kommer vi ha en utbildningsdag för personal på de träningsanläggningar som är med, då kommer vi spika handlingsplanen, säger Forss.

Hur många gym ansluter sig?

– Jag skulle tro att det blir minst 50 träningsanläggningar runt om i länet, säger Forss.