Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5–2 för IFK Göteborg mot Elfsborg

Annons


15 000 åskådare såg IFK Göteborg få in drömmål efter drömmål i matchen mot Elfsborg på Ullevi. IFK Göteborg vann till sist med 5–2. Johan Karlsson slog in Elfsborgs enda mål efter fyra minuter och Daniel Nordmark det andra i 90:e minuten, men däremellan kom fem mål av göteborgarna. Pontus Wenblom fick in det femte och sista av IFK Göteborgs mål i 86:e minuten.

Elfsborg mötte en tung blåvit lagmaskin i strålande höstform och guldet glider allt längre ifrån boråsarna. Gled gjorde efter ett dygns hällregnande också bollen på Ullevis dyngsura plan och det var svårbemästrat.

Men det var bra. Riktigt bra. Intensivt. Chansrikt. Och vilka mål.

Två fantastiskt vackra från lång håll, en frisparkschipp, ett tråckelmål med närskott, två nickar och en upprullning med påföljande skott.

IFK Göteborg var tyngre, bättre balanserat och spelade stundtals strålande. Ett guldspel, helt enkelt, även om just den medaljen är utom räckhåll.

Elfsborg, som har sina skadeproblem med Anders Svensson och Stefan Ishizaki borta, har möjligen fått guldfrossa och den här överhalningen var det sämsta som kunde hända för självförtroendet.

Först frossa, sedan ett Blåvitt i nuvarande slag på Ullevi och sedan mera frossa, ja, det blev helt enkelt för mycket av det goda.

Mer läsning

Annons