Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

41 ledamöter i kommunfullmäktige även 2011-2015

En något underhållande minidebatt i ett icke-ärende uppstod vid gårdagens kommunfullmäktigemöte i Bräcke.

Detta då Jörgen Perssons, (S), av LT omskrivna motion om ett minskat antal ledamöter i fullmäktige från 41 till 31 skulle avslås.

Under debatten fick motionen stöd av Birgitta Franzon (M), och Yngve Hamberg, (C), som fick hela det borgerliga blocket med sig på att den nog ändå borde gå igenom.

Att vi talar om en icke-debatt beror på att motionen lämnats in för sent och att någon ändring ändå inte hade kunnat komma till stånd inför kommande mandatperiod, 2011-2015.

Hamberg gav sig i kast med ett formuleringslirkande som gick ut på att Persson när allt kom omkring kanske hade avsett mandatperioden 2015-2019 och att beslut ändå hade kunnat tas.

Då motionären själv gjorde klart att det faktiskt var 2011-2015 som avsågs gav sig Hamberg.

Med voteringssiffrorna 20 -15 och med Persson som avstod beslutade församlingen att 41 ledamöter i stället för 31 - åtminstone fram till och med 2014 - kommer att åka till fullmäktigemöten.