Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40-tal nya jobb på väg

Ett 40-tal nya arbetstillfällen kan bli verklighet i Jämtland. När Andritz Hydro lägger ner i Kristinehamn erbjuds de anställda jobb i Vaplan och Västerås.

I torsdags nåddes de anställda på Andritz Hydro i Kristinehamn av beskedet att kontoret kommer att läggas ner. Omkring 45 anställda kommer därmed att blir av med sina jobb.

– Under hur lång tid avvecklingen ska ske är en förhandlingsfråga. Vi ska inleda förhandlingar med facket till veckan, säger företagets vd Roger Nöjdh till LT.

När Kristinehamnskontoret lägger ner kommer mer arbetskraft att behövas på företagets övriga anläggningar i Vaplan och Västerås.

– De som sägs upp i Kristinehamn kommer att erbjudas jobb i Vaplan och Västerås. Hur många som kommer följa med vet vi naturligtvis inte, men det kommer att bli rekryteringar oavsett, säger Roger Nöjdh.

Andritz Hydro tillverkar turbiner för vattenkraft och är en del av Andritzkoncernen som finns i ett antal länder världen över med drygt 13 000 anställda. I Sverige har företaget drygt 300 medarbetare, varav ett drygt hundratal jobbar på filialen i Vaplan.