Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 personer kom till aktivitetsdag

300 personer kom till den aktivitetsdag som industriförtaget Engcon arrangerade förra veckan.

Annons

Företaget satsar på friskvård för sin personal. I samarbete med långloppslaget Team Engcon, ett lag i skidåkning, där Laila Kveli, Magnus Näslund, Zebastian Modin samt Jerry Ahrlin ingår, samt Team Sportia, anordnades aktiviteter på Strömsunds skidstadion dit även allmänheten var inbjuden.

Arrangemanget blev en formidabel succé och närmare 300 barn och vuxna kom för att delta i en härlig blandning av lek för de minsta och rena motionsövningar för de som vill satsa lite extra.

- Jag är överväldigad och otroligt glad över att det kom så många, sa Stig Engström, Engcons grundare, när han stod mitt bland alla som kommit för att delta.

Långloppslaget hade byggt upp en stor hoppborg, kluriga hinderbanor, en bänk med ”Nattduellen” från Mästarens mästare och tält med ansiktsmålning. Skidgång, löpteknik, styrketräning överkropp och ben var andra aktiviteter som erbjöds och det formligen kokade av aktiviteter på hela skidstadion.

Aktiviteterna på skidstadion och ute i löpspåret varvades med intervjuer, där Jerry Ahrlin frågade ut sina kollegor i långloppslaget.

Som extra bonus hade laget med sig två gäster. Dels Hubbe Lund, tränare på friidrottsgymnasiet i Östersund samt Mästarnas mästare, tillika OS-, VM- och SM-medaljören Anders Södergren.

- Jag blir så fantastiskt glad att se denna blandning av barn och vuxna som ville komma hit och röra sig utifrån sina förmågor och prestation, sade Anders Södergren när han ”grillades” av Jerry.

En annan som uppskattade och aktivt deltog i arrangemanget var IFK Strömsunds ordförande, Staffan Oskarsson.

- Jag imponeras av Stig Engströms outtröttliga samhällsengagemang, där han hela tiden bjuder Strömsund på allehanda arrangemang, sade Staffan Oskarsson.

När kvällen summerades var alla rörande överens om att kvällen blev en succé och på stående fot bestämde arrangörerna att följa upp med ett vinterevent i december.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel