Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 kilometer på ett dygn

Astrid Wallberg från Strömsund hänger på vännen Jessica Tjärnström på en 300 kilometers cykeltur till förmån för kvinnojouren i Vilhelmina.

Efter en stressig period i jobbet och privatlivet gick Jessica Tjärnström från Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län, in i väggen. Det var i februari i år som hon lades in på lasarettet i två veckor med en halvsidesförlamning och läkarna rådde henne att göra något som kändes positivt och fokusera på sig själv.

– Jag gillar att utmana mig själv och att cykla så det här känns rätt, säger Jessica.

Hon ska tillsammans med vännen Astrid Wallberg från Strömsund i Jämtland cykla från Obbola till Strömsund. Det ska ske under ett dygn från och med 00.00 den 9 augusti och sträckan är cirka 30 mil.

– Jag tyckte det lät som en kul grej och sade att jag hänger på, säger Astrid.

– Men jag sa också att vi måste ha något att cykla för.

Astrid kom i kontakt med kvinnojouren i Vilhelmina, Västerbottens län, som tar emot kvinnor utsatta för våld från hela landet.

– Vi vill ge något tillbaka till dem som hjälper så många kvinnor och därför går sponsorpengarna till dem, säger Astrid.

Hon resonerar att kan man hjälpa till så finns ingen anledning att inte göra det.

Hur förbereder ni er?

– Vi tränar som dårar. Det är kul att se sig själv avancera och bli bättre, säger Astrid Wallberg.