Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 flyktingar får bo på F4

Upp emot 300 flyktingar anländer till Östersund inom kort.

I väntan på att på att få sin asylansökan prövad får de bo på Frösö Park.

Migrationsverket informerade Östersunds kommunledning och övriga berörda myndigheter i dag. Under de senaste veckorna har antalet asylsökande i Sverige ökat. Normalt kommer det runt 500 flyktingar i veckan, nu har antalet stigit till upp emot 1000 människor i veckan.

Migrationsverkets hyrda boenden fylls snabbt och de tvingas söka nya lokaler. Nu har de skrivit ett avtal som upplåter Frösö Park (före detta F4) för upp emot 300 flyktingar. Många kommer från Serbien, men också från Afghanistan och Irak. De första flyktingarna anländer redan i morgon.

– Visst hade vi önskat att informationen från Migrationsverket kunde kommit tidigare men vi har förstått att situationen är väldigt ansträngd. Östersunds kommun kommer ta sitt ansvar tillsammans med Migrationsverket för att säkerställa att de asylsökande personerna tas emot på ett värdigt sätt, säger kommundirektör Bengt Marsh.

Annika Nordin, Migrationsverkets enhetschef i Sundsvall:

– Det är viktigt att alla i samhället ställer upp för att skapa en så bra situation som möjligt för de som söker skydd i Sverige. Vi kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor och för att stödja kommunen, säger Nordin.

Avtalet som är skrivet sträcker sig till den 31 december, men kan komma att förlängas.