Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-tal förare balanserade mellan träd och sten i Lit

Lits Patrik Sundin var en av vinnarna när 30-årsjubilerande Norrlandscupen gick i gång i Lit.
Sundin var tvåa i lördags och vann söndagens tävling, allt i MC B-klassen.

Årets Norrlandscup avgörs på fem ställen: Lit, Husum, Umeå, Njurunda och Timrå. Det är också på dessa fem orter som det bedrivs trialverksamhet i mellannorrland.

Vid premiären i Lit kom ett 30-tal förare till start, allt ifrån nio år och upp till glada motionärer. De körde två deltävlingar, vilket gjorde att de mest långväga gästerna övernattade i Lit med omnejd.

– Den här dubbeltävlingen är den enda vi arrangerar under säsongen. Annars har vi en del träningsdagar, berättar eldsjälen, banläggaren och domaren Kent Ivarsson.

Banan, som vanligt vid södra Söres strand, alldeles intill slalombacken, omfattade sex bansektioner. Deltagarna körde varje sektion i flera omgångar.

Speciellt lördagen blev en utmanande uppgift, med regn och blött i markerna.

Läs mer: Blöt premiär i Norrlandscupen

– Om man sammanfattar helgen var det en ganska normal tävling ur Norrlandssynpunkt. Vi hade lite fler förare denna gång, berättar Kent.

Litsledaren är speciellt glad att antalet yngre förare ökar. Det har nog att göra med en nymodighet som dykt upp på sistone.

– Elcyklarna har kommit starkt. Vi har haft dem i tävlingar i tre år, men det var först i fjol som det blommade ut på allvar.

Elcyklarna är lägre och har mindre hjul.

– De är inte billigare än de vanliga, motordrivna cyklarna, men de är enklare. Framför allt handlar det nog om att föräldrarna kan låta sina barn starta tidigare.

Elcyklarna var dock ingen fördel att köra med i helgen eftersom de små hjulen inte rullar lika bra över de blöta stenarna.

Bäst från hemmaklubben Lit var Patrik Sundin, som var tvåa i lördags och vann söndagens klass, MC B.

– Patrik körde bra. Han är också en viktig kugge i klubben, som banbyggare och ledare, säger Kent Ivarsson.

Läs även: Kent har över 40 år som ungdomsledare i Lit: "Jag vill ge ungdomarna".