Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 personer i skallgång

En massiv sökinsats efter den försvunne 62-åringen i Rörström utanför Hoting startades av Missing people på fredagen.
– Vi fortsätter söka så länge vi har frivilliga och anhöriga vill att vi letar, säger Stig Eklund, Missing people.

Sedan 9-tiden på fredagsmorgonen har ett 30-tal personer, fyra hundpatruller och sex fyrhjulingar letat efter 62-åringen som försvann i samband med vad som tros vara en fisketur på skoter den 19 april.

– Det är ett fantastiskt engagemang från alla frivilliga som kommit hit och vi har fått en otrolig hjälp av lokalbefolkningen, säger Stig Eklund som är operativ chef på Missing people Jämtland.

Fredagens sökningar har utgått från byn Rörström i alla väderstreck. Stora områden har sökts av, femton mil av skogsbilvägar, skoterleder och stigar av fyrhjulingspatrullerna och miltals av skog av frivilliga och hundpatruller.

Vid 17-tiden på fredagskvällen var dagens eftersökningar på väg att avbrytas. Många av de frivilliga hade då varit ute sedan niotiden på morgonen.

Missing people är en frivilligorganisation som letar försvunna personer, de har ett nära samarbete med polisen som alltid ger grönt ljus innan ett sök kan påbörjas.

– Vi har fått indikationer på att han varit längre bort och fiskat, vilket var den försvunne 62-åringen intresse, säger Stig Eklund. I morgon ska vi utvidga sökområdet mot öster.

Hur länge kan ett sånt här sök pågå?

– Missing people fortsätter söka så länge vi har frivilliga sökare och att den försvunnes anhöriga vill att vi söker, säger Stig Eklund.