Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 länsbor förlorar jobbet när bageri läggs ner

Lierne bakeri läggs ner. Det innebär att Hotagen förlorar sin största arbetsplats.
– Det är ett dråpslag mot bygden, säger Rolf Lilja (S), oppositionsråd i Krokom.

LT har i omgångar berättat om Lierne bakeri, som ligger i Sörli i Nord-Tröndelag. I juli 2011, när LT besökte bageriet, blomstrade verksamheten – men på sistone har det varit tuffare. Det senaste året har bageriet, där ett 30-tal jämtar, mestadels från Hotagenområdet arbetar, haft stora ekonomiska problem.

På tisdagseftermiddagen kom beskedet att bageriet läggs ner.

– Det är naturligtvis något som man har bävat inför att det skulle ske. Det är den största arbetsplatsen i Hotagsområdet och det får betäcknas som ett dråpslag mot bygden, säger Rolf Lilja.

Norska tidningen Trönder-Avisa rapporterar att produktionen ska läggas ner inom ett år och flyttas till Stranda, som ligger i regionen Möre-Romsdal vid norska kusten.

– Pendlar är uteslutet och det är inte så lätt att bara följa med om man har hus, hem och familj. Det känns väldigt beklämmande, säger Rolf Lilja.

Nu måste Krokoms kommun engagera sig för att hjälpa de personer som blir utan jobb, anser Rolf Lilja.

– Det gäller naturligtvis för oss i Krokom att aktivera oss och se vad vi kan göra för att stötta och hjälpa dem som blir utan jobb, det är bara så. Vi kan inte sitta med armarna i kors, det är min uppfattning.