Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-åring sms-bombade tidigare kollegor

Över 1 200 sms med inslag av sexuella anspelningar och rena hot mot tidigare arbetskollegor skickades av den 30-årige mannen.

Annons

"Horunge" och hot som "Jag kommer och spräcker analen på dig", ingår i de utskrifter av sms som polis och åklagare samlat på sig inför rättegången om några veckor.

Åtalet omfattar flera fall av ofredande mot tidigare arbetskollegor på Östersunds kommun. Även hot om att skadas eller dödas finns med i bilden i ett fall.

En tidigare kvinnlig chef till 30-åringen utsattes för telefonterror. Till henne skickade mannen cirka 1 200 sms. Vid ett antal tillfällen ringde han även och skrek år henne.

Åklagare Jonas Fjellström konstaterar att ett stort antal sms haft ett innehåll som kränkt kvinnans sexualitet. På grund av omfattningen misstänks 30-åringen för olaga förföljelse av henne.

Har ni fått någon bakgrund till varför mannen skickat denna mängd av sms?

– Han erkänner att han har skickat sms:en och ringt samtalen men jag kan inte påstå att han lämnar något jag kan se som en förklaring, säger åklagare Jonas Fjellström.

Någon tydlig bild till den omfattande aktiviteten har inte framkommit.

– Han har skickat sms flera gånger per dag med olika innehåll. Varje enskilt sms är inte jätteotrevligt men det finns sms som är otrevliga, hotfulla och har sexuell innebörd, enligt Jonas Fjellström.

Men några skäl som är möjliga att förstå har inte framkommit.

Har mannen haft några insikter i att hans formuleringar fått konsekvenser för de drabbade?

– Han nekar till att det här skulle utgöra brott, säger Jonas Fjellström som konstaterar att mannen inte uppfattat något fel i det han skrivit när han förhörts om mistankarna under tiden i häktet.

När polisen undersökte 30-åringens dator dök det även upp sju barnporrbilder och en punkt i åtalet omfattar misstänkt barnpornografibrott.

I bostaden har han även framställt narkotika i form av cannabis. Han har erkänt narkotikabrott och bildbevis för det har hittats i 30-åringens mobil.