Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 år i underhållningens tjänst – Lit é kul jubilerade

Arrangemanget Lit é kul firade 30-årsjubileum i kväll. Ett stort antal människor hade sökt sig till hembygdsgården för att återse tre av de som startade arrangemanget 1980.

Under 30 år har arrangemanget underhållit mängder av Litsbor och tillresta gäster. Kanske är det variationen i programmet eller det familjära tilltalet som lockar många att varje gång det beger sig besöka hembygdsgården för att vara med på Lit é kul.

Evenemanget ordnas ett par tre gånger varje sommar och just den här jubileumskvällen ställde tre av de ursprungliga arrangörerna upp för att ännu en gång underhålla publiken. Lasse Östman, Per Söderberg och Lasse Forsberg var alla med från starten 1980.

– Lit é kul men det känns mycket kul att vara här, inledde Per Söderberg kvällen.

Den ursprungliga arrangörsgruppen drev evenemanget hela 52 gånger under de första 20 åren innan Roger Hansson tog över efter millenniumskiftet. Som mest kom upp mot 1 500 besökare berättar en nostalgisk Lasse Östman.

Men besöksantalet i kväll var heller inte fy skam. Några som sökt sig till Lit é kul var Margit Zetterberg och Anna-Lisa Fritsborn, båda från Östersund.

– Det är faktiskt första gången vi är här. Vi såg en annons i tidningen och tyckte att det verkade bra. Framförallt musiken, berättar Anna-Lisa Fritsborn.

Maj Sunding hade tagit plats på förstukvisten till hembygdsgårdens huvudbyggnad. Som Litsbo hörde hon till den trogna skaran.

– Det är helt fantastiskt trevligt. Och det är ju därför det kommer så mycket folk hit. Man trivs helt enkelt.

Barbro Andersson fyllde i.

– Det är stämningen och att det är så lättsamt att ta del av allt som händer. Det är så bra att de ordnar något för bygden. Sedan kostar det ju inget i inträde, alla har råd att komma hit, säger hon.

Barbro Andersson tänker efter och konstaterar att hon var med redan 1980 när det startade.

– Det kan nog faktiskt tänkas att jag var med då den första gången.