Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 000 kronor – inte mer

Kultur- och fritidsnämnden ger 30 000 kronor och inte mer till ÖIK och landskampen. De står även för kostnaden av isen fram till matchdagen.

I dag tog kultur- och fritidsnämnden beslut om att bidra med 30 000 kronor till Östersunds ishockeyklubb, ÖIK, och arrangemanget av den landskamp mellan Sverige och Norge som är inplanerad den 23 april. ÖIK:s ledning har känt sig lurade av att få 30 000 kronor i stället för 100 000 som de räknat med. Så här säger Karin Thomasson (MP) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det är viktigt att visa vad saker och ting kostar, och det här arrangemanget kostar extra mycket för oss eftersom isen ligger kvar en månad extra, säger Thomasson (MP).

Hon menar att utöver de 30 000 kronorna tillkommer en kostnad som inte syns. Med anledning av detta togs även beslut om att kultur- och fritidsnämnden ska stå för extra ishållning mellan den planerade avstängningen den 23 mars och landskampen den 23 april. Den kostnaden beräknas uppgå till 75 000 kronor.

Att isen får ligga kvar öppnar upp möjligheter dels för klubbar runtom och i Östersund att träna, dels för allmänhetens intresse av skridskoåkning.

Till slut kunde kultur- och fritidsnämnden även ta beslut om att ge bidrag om 50 000 kronor vardera till fotbollslagen ÖDFF och Ope IF:s damlag.

– Vi har jobbat länge med att få loss de här pengarna, därför är det kul att kunna underlätta tillvaron för damlag, säger Karin Thomasson (MP).