Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 förhör gjorda - misstanke om mordbrand

Den 28 april brann ishallen ner i Sveg, en stor tragedi för många. Resterna städas nu undan och endast några fysiska minnen finns kvar.

Denna vecka påbörjades arbetet med att städa upp resterna av Svegs nedbrunna ishall. Under tisdagen var Crister Amundsson från Grips åkeri samt Gunnar Jonasson och Arne Olsson från Samhall på plats för att röja undan skräpet.

– Det är inte bara att städa upp, allt ska sorteras också. Vi har fyra olika containrar - en för järn, trä, inert avfall (gullfiber och sten bland annat) och aska. En container var i stort sett full redan i går, säger Gunnar Jonasson.

Man planerar att arbetet ska ta ungefär en vecka, men det är svårt att uppskatta.

Inne i omklädningsrummet som blev kvar i från branden jobbar Leo Dahlstedt och Anders Tenbring från Näslunds bygg med att försöka rädda golvet.

– Taket har blivit vattenskadat så det måste bytas, säger Leo Dahlstedt.

Redan dagen efter branden, den 29 april inledde förundersökningsledare Eva - Lena Fransson en förundersökning där man nu har brottsmisstankar som rubriceras som grov mordbrand/ mordbrand. Eva -Lena Fransson ska dock vara sjukskriven resten av året och ny förundersökningsledare är Agneta Brovinius.

Ella - Carin Andersson vid Svegpolisen är ansvarig för utredningen. LT fick inte tag på henne då hon har semester denna vecka.

Ingen annan vill uttala sig om branden då utredningen pågår, men 25 förhör är gjorda, berättar Ewa Posner-Storm, vid Polismyndigheten i Jämtlands län.

Planer finns för en ny ishall, men i nuläget vet man inte när den kommer att börja byggas.