Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25-åring pistolhotade man i hemmet

25-åringen knackade på hemma hos en för honom obekant 32-årig man i Östersund och drog fram en pistol som riktades mot hans hals. Mannen trodde han skulle bli rånad.

Ytterligare en person fanns vid 20-åringens sida och honom kände 32-åringen. Tillsammans pratade de sig ur situationen och 25-åringen tog undan pistolen. En del tyder på att en personförväxling skedde vid besöket.

25-åringen döms nu för grovt olaga hot samt våld och hot mot tjänsteman. Det senare hänger ihop med en annan händelse som på busstorget i Östersund där 25-åringen hamnade i slagsmål med en polis och hotade denne i sambad ned ett ingripande.

25-åringen har gjort sig skyldig till brott som motsvarar ett halvårs fängelse. Tingsrätten anser att han har omfattande missbruksproblem och i stället behöver vård. En ingripande behandlingsplan är framtagen och den kopia av en pistol som han använde är beslagtagen av polisen.