Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring hotade poliser via sms

En 22-åring skickade sms med hotfullt innehåll till två poliser. Nu har han dömts för ofredande. Han döms också för försök till utpressning av två personer.

Det var för en dryg månad sedan som 22-åringen skickade meddelanden till poliserna. En av dem fick sms på sin tjänstetelefon och den andra fick meddelanden på sin privata mobiltelefon.

22-åringen har erkänt att han har skickat sms:en till poliserna eftersom han var arg för ett polisingripande han hade utsatts för – men ingen av de två poliserna som fick sms:en var delaktiga i ingripandet. Tingsrätten anser därför inte att 22-åringen kan dömas för hot mot tjänsteman.

Mannen döms också för att ha hotat två personer med att utsätta dem för våld om de inte betalade pengar till honom. 22-åringen var sedan tidigare dömd till skyddstillsyn, som ska omfatta även den nya brottsligheten.