Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 datorspelande ungdomar samlas

I helgen spelas det datorspel för fullt i Klanghallen. Ett stort LAN anordnas där förhoppningen är att locka 200 spelare.
– Att kunna erbjuda en rolig grej känns viktigt, säger Jonas Lindkvist, en av arrangörerna.

Annons

Klass 7 A på Kastalskolan funderade på vad de skulle göra för att få in pengar till en skolresa. Att sälja korv och ordna disco var några förslag – till idén om ett LAN föddes.

– Den tände både föräldragruppen och eleverna på, säger Jonas Lindkvist, förälder i klassen.

Det är eleverna och föräldrarna i klassen som arrangerar LAN:et tillsammans. Tanken är att det ska spelas datorspel i Klanghallen i två dygn, med final på söndag eftermiddag. 70 personer hade anmält sig i förväg till LAN:et, som har plats för 200.

– Vi hoppas att det blir fullt, säger Jonas Lindkvist.

Att tillställningen arrangeras samma helg som skolavslutningen har förstås också det ett syfte.

– Då slår vi två flugor i en smäll. Vi gör något roligt för ungdomarna och har vi tur går vi plus i klasskassan. Vi vill både tjäna pengar och göra något positivt för Östersund. Det började som att vi ville tjäna pengar, men att göra en rolig grej känns viktigare, säger Jonas Lindkvist.

Under helgen spelas spel som World of warcraft, League of legends, Counterstrike, Dota 2, Minecraft och Call of duty. Flera turneringar avgörs och prisbordet är fint. Priser för 20 000 kronor har arrangörerna fått ihop.

Tre hängvina spelare är Jon Svensson Magnusson, Viktor Götesson och Mikael Larsson. När LT besöker Klanghallen är de inne i en omgång Call of duty.

– Jag tänker sitta här hela helgen, säger Viktor Götesson.