Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2 000 besökte Kännåsendagen

Årets version av Kännåsendagen blev en lyckad tillställning. Enligt arrangörerna kom minst 2 000 besökare. En mångfald av aktiviteter verkar ha varit nyckeln till framgång.

Tanken med Kännåsendagen är att det ska finnas något för alla åldrar. Och konceptet verkar ha lyckats i år när den sjätte upplagan av tillställningen anordnades i lördags.

Den auktion som ägde rum drog förstås mycket folk. Och priserna blev ofta mycket låga. Ulf Jernberg från Svenstavik ropade in mängder med prylar. Allt från kikare och kopparkittlar till elstängselaggregat och en balalajka.

– Jag är nog mest nöjd med de här fiskegrejerna som jag har ropat in. En sådan här myrspinnare kostar säkert 20-30 spänn att köpa och nu fick jag hela den här lådan med drag för bara 20 kronor. Det verkar inte finnas några fiskare här i dag, sade han nöjt.

De obligatoriska kolbullarna fanns förstås och i bagarstugan jobbades det för fullt med tunnbrödsbaket. Även i smedjan rådde febril aktivitet.

– Det är fantastiskt med smide. Att ett hårt material som järn är så formbart att man kan göra nästan vad som helst, säger smeden Christer Wall.

För de lite yngre fanns mängder med aktiviteter. Ponnyridning och att köra fyrhjhuling var ett bara ett par av dem. Men Kännåsendagen kunde också bjuda på gratis läkarvård. Och inte vilken läkarvård som helst. Nalledoktorerna Kattis och Erik jobbade febrilt i sin lilla mottagning med allehanda mjukisdjur och deras åkommor.

– Vi har mest behandlat stukade eller brutna ben i dag. Men vi har också haft mycket vaccinationer och till och med hunnit med en ögontransplantation, säger doktor Erik.