Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

180 åkte Lilla Vasaloppet

/
  • Så här glad blev Maja Aronsson, 5 år, när hon kom i mål efter att ha åkt Lilla Vasaloppet och får ta emot medaljen som ett bevis.Foto: Håkan Luthman
  • Jädrans, nu hade jag fått till stavarna ganska bra och då trasslar skidorna.
  • Likt alla stora stjärnor blir det intervjuer efter loppet. Här är det Henning Lindh ten Berg som berättar om loppet för pappa.
  • Det gäller att vara snabbt iväg för att få en bra plats i spåret och slippa klungan.

Det är blodigt allvar för de runt 180 barnen som väntar vid masstarten till årets upplaga av Lilla Vasaloppet i Spikbodarna.

Annons

Så gick startskottet och barnen fick själva välja om de skulle åka 1 km, 2,5 km eller fem kilometer. När de kom i mål blev det blåbärssoppa och bulle till alla tävlande.

Men alla får medalj också som kommer i mål.

Många barn var ilskna över att det var så jobbigt, några pinnade på så det gjorde ont i armarna medan andra grät eftersom det inte gick som de tänkt.

Känslorna svallade skulle man kunna säga utan överdrift.

Lilla Vasaloppet är tradition i Östersund, säkerligen har det pågått i 30 år. I dag var många mor- och farföräldrar på plats med sina barnbarn för att heja fram dem i spåret. Ett spår som de själva tävlat i när de var små.

Arrangörer för skidtävlingen är Korpen Stosjö.

Maja Aronsson, 5 år, från Östersund har precis kommit i mål och fått sin medalj.

Hon berättar, med hjälp av sin pappa, att det är andra året hon tävlar i Lilla Vasaloppet och att hon faktiskt har fått ont i armarna.

Men på frågan om hon tänker tävla i skidåkning när hon blir stor, skakar hon bestämt på huvudet och säger nej.

Henning Lindh ten Berg är 4 år och kommer från Östersund. Detta är hans första lopp men han lovar att komma tillbaka och tävla nästa år också.

– Det var inte så jobbigt, säger han.

Mer läsning

Annons