Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 får sparken om Berg lägger ned arbetsmarknadsenheten

Det ser ut att bli en total nedläggning av arbetsmarknads-enheten i Berg. Kommunchefen har föreslagit att 17 anställda sägs upp.

Annons

Bergs kommunchef Britt Inger Stein Öhrnell har föreslagit att arbetsmarknadsenheten, AME, läggs ned och att en stor del av personalen sägs upp. Bara de omkring åtta personer som har så kallat offentligt skyddat arbete, det vill säga arbete som finansieras av statliga pengar, får vara kvar.

Kommunens organisationschef får, om förslaget går i genom, i uppdrag att tillsammans med de medarbetare som har offentligt skyddat arbete hitta lämpliga arbetsplatser i kommunens övriga verksamhet.

– Det här är ingen verksamhet som kommunen är skyldig att hålla med, därför har jag föreslagit en nedläggning, säger Britt Inger Stein Öhrnell.

Om kommunchefens förslag går i genom kommer kommunen att spara omkring 3,5 miljoner kronor per år.

– I dag kostar AME fyra miljoner kronor per år, enligt mitt förslag kommer det att kosta ungefär 1,5 miljoner kronor, säger hon.

Redan när frågan om en nedläggning av AME kom på tal i våras protesterade fackförbundet kommunal mot förslaget. Bland annat har Kommunal varnat för den risk för utslagning som enhetens anställda löper.

På tisdag ska kommunstyrelsen ta ställning till nedläggningsförslaget.

Mer läsning

Annons