Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring attackerade socialpersonal

Polisen överlämnade 17-åringen till Socialtjänsten.

Då var han lugn och medgörlig.

Kort därefter gick pojken till attack mot personalen och delade ut knytnävsslag.

Annons

Händelsen inträffade på torsdagsnatten i samband med Storsjöyran.

17-åringen hade omhändertagits för fylleri och förts av polis för transport till Socialtjänstens lokaler på Solliden.

– Skulle han ha visat minsta tecken på aggressivitet hade vi plockat upp honom till oss, men han var både lugn och medgörlig, berättar Maria Könberg, polisens kommenderingschef under Yran.

Den berusade ynglingen följde villigt med Socialtjänstens personal in i byggnaden på Solliden. Men när dörrarna hade slagits igen svartnade det för pojken. Han gick till attack mot personalen.

- När vi kom in i lokalen så slog han personalen. Han måttade slag mot halsen och var ute efter att skada, säger Tomas Rönning, samordnare på Socialtjänsten.

Personalen ringde snabbt efter polisen. Det dröjde 20 minuter innan en patrull var på plats på Solliden.

– Ibland är det så att man inte har någon patrull tillgänglig i närheten och då kan det ta tid, säger Maria Köning.

Mannen fördes till i polishuset men släpptes senare och är inte misstänkt för något brott.

– Det är svårt att förebereda sig på en sådan här incident, just med tanke på att han var så lugn under transporten. Snedtända kan både unga och gamla göra under berusning, konstaterar Maria Köning.

Tomas Rönning beskriver incidenten som den värsta under sin tid som verksam på Storsjöyran.

– Jag har varit med i nio år nu och det här är nog det allvarligaste jag har varit med om hittills, säger Rönning, som annars tycker att insatsen under Yranhelgen varit lyckad.

– Det fungerade jättebra och samtliga instanser har gjort bra bedömningar när det gäller omhändertagningarna. Dom som har kommit in har verkligen behövt det, förklarar Tomas Rönning.