Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

160 timmar samhällstjänst för Vallaolyckan

23-åringen som åtalats för olyckan i Valla där två unga kvinnor dödades döms till 160 timmars samhällstjänst.

Tingrätten fäller 23-åringen på alla de tre åtalspunkterna, vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Eftersom 23-åringen har bedömts lämplig för samhällstjänst så blir straffet 160 timmar av detta. Det motsvarar ett fängelsestraff på 6 månader.

Centralt i domen är vilken hastighet den dömde 23-åringen haft vid olyckstillfället. Domen resonerar kring de två experter som framträtt vid rättegången och väljer att gå på den linje som förordats av åklagarens expert.

Han har fastställt att bilen av märker Subaru som den dömde körde vid olyckstillfället höll 130 kilometer i timmen vid olycksögonblicket.

Tingsrätten bortser också i domen från de vittnesmål som givits av den dömdes vänner som befunnit sig i andra bilar, där de sagt att hastigheten varit 80-90 kilometer i timmen.

I vållandepunkterna är tingsrättens dom glasklar.

Där står: "Eftersom det inte råder något tvivel om att Xx Xx och Xx Xx avlidit till följd av de skador som de ådragit sig vid trafikolyckan och att Xx Xx skadats allvarligt vid densamma, ska 23-åringen vid ovan angivna förhållanden även fällas till ansvar för vållande till annans död och vållande till kroppsskada."

Utöver samhällstjänsten ska 23-åringen också återbetala 20 000 kronor för advokatkostnader till staten.