Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16 framgångsrika år i Östersund

När representanter för Centerpartiet i Östersund talar om 16 års slentrianstyre visar oberoende undersökningar på något helt annat.

Senast här i veckan presenterade Dagens Samhälle en topplista på samtliga kommuners ekonomiska resultat under 2000-talet. Vänsterstyrda Fagersta toppar listan men av samtliga 290 kommuner i landet hamnar Östersund på en hedersvärd 22:a plats på listan över de ekonomiskt mest framgångsrika kommunerna i landet. En utredare på Sveriges kommuner och landsting menar att avgörande för var man hamnar på den här listan är hur ledarskapet fungerar, beslutsamheten hos det politiska ledarskapet och tjänstemannaledningen. När tidningen Kommunexperten analyserade Östersund 2008, hamnade kommunen bland de absolut främsta i rangordningen över de mest välskötta kommunerna ur ett ekonomiskt hänseende. Dessutom tävlade Östersund om titeln som Sveriges kvalitetskommun men förlorade på målsnöret mot Stockholm. Nästa gång är det Östersund som blir årets kvalitetskommun! Ännu viktigare är förstås vad Östersundsborna anser om den service de får. SCB genomförde 2008 en undersökning som visade på många positiva resultat. Östersundsbornas värdering av kommunens verksamheter ligger högt och medborgarna anger Östersund som en bra plats att leva och bo på. Något som utmärker starka kommuner är att det finns utrymme för satsningar dels inom välfärden men också i infrastruktur och i mötesplatser som bad och idrott. Vi Socialdemokrater bygger för framtiden. I en stark ekonomisk kommun som Östersund finns det utrymme för investeringar.

AnnSofie Andersson (S) och Katarina Nyberg Finn (S) kommunalråd i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel