Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-årig flicka dömd för misshandel – för fjärde gången

En 16-årig flicka döms för misshandel av en ung man i samband med en fest. Det är fjärde gången hon döms för liknande brott.

Det var i november 2013 som flickan dök upp objuden på en fest. Hon ombads att lämna festen, men ansåg att hon hade blivit bjuden och därför inte ville gå därifrån. En ordväxling uppstod mellan flickan och mannen. Hon uppmanade honom att slå henne, varpå han svarade att han inte slår tjejer. Då svarade hon att hon slår killar och utdelade ett slag med knuten näve mot hans ansikte.

Tingsrätten finner det ställt utom all rimlig tvivel att flickan har misshandlat mannen och dömer henne för misshandel. Påföljden blir 35 timmars ungdomstjänst och 1 000 kronor i skadestånd till mannen. Flickan var även åtalad för misshandel av en annan man, men det åtalet ogillas av tingsrätten.