Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-årige Mats spöade proffsen

Det ska börjas i tid.
Mats E Djuse, 15, vann sitt första travlopp vid Hagmyrens lunchtävlingar.

Första travloppet är måhända en sanning med modifikation – Mats E Djuse har vunnit många ponnylopp i sina dagar. Nu har han dock tagit ungdomslicens och börjat köra stora hästar i år.

Efter två tredjeplatser kom första kusksegern i dag. Mats fick chansen bakom Jan Heidenbergs kallblod Solmaja och ekipaget satte nosen först i en tuff upploppsstrid i lopp 7. Segertiden var 33,6/1640.

Mats är fortfarande bara 15 år, men har sporten i blodet. Bröderna Mattias och Martin firar fina framgångar som unga körsvenner, pappa Anders äger Hästshopen och farbror Lennart hade också en lång karriär som proffstränare inom travsporten.

Brorsan Martin P Djuse har tidigare varit ordinarie kusk bakom Solmaja och tagit flera segrar med henne.

Och det var inga duvungar han slog den här eftermiddagen på Hagmyren – Ulf Ohlsson, Jan-Olov Persson, Peter Eriksson och Ove A Lindqvist fanns alla med i det slagna fältet denna gång...