Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-årig flicka dog – red på Gävletravet

Den 15-åriga flickan ramlade av en häst vid Gävletravet under skärtorsdagen. Efter fem dagars kamp på sjukhuset dog hon.

Flickan och hennes kompis ridtränade travhästar längs en skogsslinga vid Gävletravet. Plötsligt trillade 15-åringen av hästryggen.

Ambulanspersonal kom till platsen och tog beslutet att föra henne till akademiska sjukhuset i Uppsala. Där konstaterade läkarna att hon hade en skallfraktur.

Flickan kämpade i fem dagar på sjukhuset. Men på tisdagsmorgonen gick det inte längre och hon avled.

– Hon måste ha landat väldigt olyckligt. Vad jag har hört var det inga skador på hjälmen, säger Tommy Ljunggren, travbanechef på Gävletravet.

Han kände inte den omkomna personligen, men berättar att stämningen är väldigt dämpad efter det tragiska beskedet. Tommy Ljunggren har varit i kontakt med kompisen som var med vid olyckan.

– Jag pratade med henne i morse, hon var väldigt fåordig. Hon är så klart chockad.

Det är vanligt att travhästarna ridtränas för att få motion. Och travtränarna lägger stor vikt vid att de som utför ridträningen har erfarenhet. Olyckan ska inte ha inträffat i samband med att hästen skenade eller liknande. Det ska vara olyckliga omständigheter som gjorde att utfallet blev så tragiskt att en ung flicka fick sätta livet till.

– Jag har varit förskonad från liknande händelser tidigare, säger Tommy Ljunggren.

Verksamheten i det stall där travhästarna hör hemma ligger för tillfället nere.