Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14 pallplatser för länet när SAYO fortsatte

En seger och totalt 14 pallplatser blev facit för länets deltagare när SAYO fortsatte i Sollentuna.
Emilia Werner vann höjd i F13 medan Emelie Nyman Wänseth, Erik Orrell samt Karolina Svensson tog varsin andraplats.

Lördagen brukar vara den maffigaste dagen i denna tredagarstävling, med ett fullspäckat schema från morgonen till tidigt på kvällen.

För länets del var i princip alla deltagare i elden, frånsett Sanna Pettersson, ÖGIF.

– Tyvärr är det en fotskada som sätter käppar i hjulet för henne, berättar klubbkompisen Niklas Alsing.

Skadan kommer ytterst olägligt eftersom Sanna Pettersson jagar en UEM-biljett i höjdhopp. Hon har ett personbästa på 1,72 och behöver hoppa 1,78 för att ha chansen att bli uttagen.

Som väntat var det framför allt i de yngre klasserna som det gjordes bäst länsresultat. Av de totalt elva pallplatserna kom alla utom tre i ungdomsklasserna.

Enda undantagen var ÖGIF:s Emelie Nyman Wänseth och Erik Orrell, samt Mariebys Karolina Svensson.

Nyman Wänseth var tvåa på 100 meter i F19, Svensson tog samma placering i längd/F17 på 5,63 (tangerat personrekord), medan Orrell var tvåa på 300 meter häck i P17.

Karolina Svensson var även trea på 100 meter (personbästa, 12,71). Där har länet onekligen ett riktigt löfte.

Mariebys deltagande i SAYO är extra roligt. Den lilla Jämtlandsklubben har sex representanter på plats och vissa av dem är mycket långt framme i resultatlistorna.

Vid sidan av Karolina Svensson tog Elin Backlund en fin femteplats i längd i F17. Dessutom på personligt rekord, 5,20.

I övrigt noterar vi övertygande insatser från ÖGIF-kvartetten Emil Ryrland, Adam Kraft, Emma Nyman Wänseth och Aron Swartz. De tog totalt elva topp 5-placeringar.

Ryrland visade upp en härlig stabilitet i sina fyra grenar i P14; 60 meter, höjd, kula och spjut. Bäst gick det i kula där han tog en tredjeplats.

Adam Kraft var trea i kula och fyra på 60 meter och i höjd i P13.

På tjejsidan fanns det flera ljusglimtar, inte minst i F13. Sprinttalangen Meja Lindberg var tvåa på 60 meter, medan Emilia Werner vann höjd på fina 1,54. Båda från ÖGIF.