Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14 indragna körkort

Mellan den 23-25 februari genomfördes flera trafikkontroller i Härjedalen. Resultatet: 172 personer körde för fort och 14 körkort omhändertogs.

Både turister och boende i Härjedalen åkte fast i trafikkontrollerna som genomfördes i tättbebyggda områden och i fjällmiljö främst på 30-60 vägar utanför skolor och förskolor.

– Resultatet från dessa tre dagar är oroväckande. Ett exempel är kontroller som genomfördes på en 30-väg utanför en skola. Under en och en halv timme var det 15 personer som körde för fort varav nio fick sitt körkort omhändertaget, säger Martin Bergström, trafikpolis vid Polismyndigheten i Jämtlands län i ett uttalande på polisens hemsida och fortsätter:

– Det är skrämmande att fordonsförare inte respekterar hastighetsgränserna bättre. Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka och hög hastighet bidrar också till att olyckor över huvud taget inträffar. Kan vi sänka medelhastigheten kan vi i förlängningen minska antalet döda och skadade i trafiken.