Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14 indragna körkort

Mellan den 23-25 februari genomfördes flera trafikkontroller i Härjedalen. Resultatet: 172 personer körde för fort och 14 körkort omhändertogs.

Annons

Både turister och boende i Härjedalen åkte fast i trafikkontrollerna som genomfördes i tättbebyggda områden och i fjällmiljö främst på 30-60 vägar utanför skolor och förskolor.

– Resultatet från dessa tre dagar är oroväckande. Ett exempel är kontroller som genomfördes på en 30-väg utanför en skola. Under en och en halv timme var det 15 personer som körde för fort varav nio fick sitt körkort omhändertaget, säger Martin Bergström, trafikpolis vid Polismyndigheten i Jämtlands län i ett uttalande på polisens hemsida och fortsätter:

– Det är skrämmande att fordonsförare inte respekterar hastighetsgränserna bättre. Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka och hög hastighet bidrar också till att olyckor över huvud taget inträffar. Kan vi sänka medelhastigheten kan vi i förlängningen minska antalet döda och skadade i trafiken.