Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-åring sålde hasch över hela länet

Polisens senaste utredning av narkotikabrott har vuxit i omfattning och avslöjar en 14-åring med förgreningar över hela länet.

Missbruket bedöms vara stort bland unga och spridningen av narkotika är enligt polisen stor över hela länet.

När polisen närmare började syna en ung kille, född 1999, i december stod det klart att han sålt hasch i bred omfattning.

I samband med genomgång av 14-åringens kontakter, i bland annat mobilen, framkom att dessa var spridda över stora delar av länet och att de flesta inblandade är födda i slutet på -90-talet.

Fler och fler misstänkta drogs in i härvan och enligt polisen handlar det om såväl försäljning och innehav, samt bruk av narkotika. LT har tagit del av en illustration över kontakter mellan ungdomarna och som visar närmare 30 inblandade personer.

En framgångsfaktor i utredningen uppges ha varit samarbetet med socialtjänsten

Från polisens sida tycker man det är uppseendeväckande att spridningen över länet är så pass stor i härvan, att de misstänkta är väldigt unga samt att narkotikan till stor del är hasch.

Poliser med närmare kunskap om utredningen var inte tillgängliga för kommentar på torsdagskvällen.